+46-8-782 99 00 info@lexitlaw.se

Nätverket Advokathubben grundades i oktober 2018 av advokaterna Pernilla Norman (Advokatfirman LexIT), Klara Håstad
(Advokatfirman Håstad), Monica Bengtsson (byrå bengtsson) och Katarina Bohm Hallkvist (Eris Law Advokatbyrå)

Den nya sk ”gig ekonomin” har nått även advokatbranschen. Många nya små advokatbyråer bildas både genom avhopp från större byråer och genom att jurister från andra branscher såsom bolagsjurister, söker sig till advokatyrket. Samarbeten blir en framgångsfaktor både för advokaternas egen utveckling som för att kunna erbjuda klienterna gedigen kompetens och erfarenhet inom flera områden.

Över 100 års erfarenhet

I det nybildade Nätverket Advokathubben har vi samlat gedigen kompetens och erfarenhet inom olika områden. Nätverket är en plattform – en hubb – för samarbete och kompetensutveckling. Genom Nätverket Advokathubben kombinerar vi ett brett utbud av kompetens med snabbhet, flexibilitet och personligt engagemang.

Bred kompetens

Advokatfirman LexIT

Advokatfirman LexIT – har sin grund i EU-rätten. Advokat Pernilla Norman har över 25 års erfarenhet inom IT- telekom och IT-infrastruktur, hälso- och sjukvård samt e-hälsa. LexIT är specialiserat på offentlig upphandling, dataskydd & GDPR, IT-rätt och konkurrensrätt, samt avtal och avtalsförhandlingar. För Advokatfirman LexIT är anknytningen till universiteten viktig såväl genom forskning som utbildning.

Eris Law Advokatbyrå

Eris Law Advokatbyrå – är inriktade på immaterialrätt och IT-rätt. Katarina Bohm Hallkvist är en erfaren advokat med bakgrund bland annat som bolagsjurist på stora IT- och telekombolag.

Advokatbyrå Monica Bengtsson

Advokatbyrå Monica Bengtsson, byrå bentsson – är en affärsjuridisk byrå. Den är specialiserad på avtals- och immaterialrätt samt EU-rätt avseende geografiska ursprungsbeteckningar (Champagne m.m). Advokat Monica Bengtsson har arbetat vid domstolar, Kulturdepartementet, Unesco samt advokatbyråer i London och Stockholm. Hon startade eget 2005. Bland byråns klienter återfinns kulturinstitutioner, privata aktörer och innehavare av geografiska ursprungsbeteckningar. Hon undervisar också vid Stockholms Dramatiska Högskola i avtals- och immaterialrätt.

Advokatfirman Håstad

Advokatfirman Håstad – är inriktade på tvister och processer. Advokat Klara Håstad har lång erfarenhet både av att företräda klienter som ombud och som skiljeman. Klara har skiljemannauppdrag från såväl Stockholms Handelskammare, som ICC (internationella handelskammaren) och Helsingfors handelskammare.

%d bloggare gillar detta: