+46-8-782 99 00 info@lexitlaw.se

Nyheter & blogg

AI och robotisering på välbesökt frukostseminarium

AI och robotisering på välbesökt frukostseminarium

Var är vi, vad händer och vart är vi påväg? Trendspaning, EU:s policyarbetet och det juridiska ramverket kring AI och robotisering var temat för det frukostseminarium som Advokatfirman LexIT anordnade tillsammans med Free Trade Europa.

Bertil Nordlund från Knowit gjorde en spännande trendspaning och visade bland annat roboten Vera som rekryterar personal åt IKEA i Ryssland. Men hur funkar det om Vera har förutfattade meningar och diskriminerar folk? frågade docent Stanley Greenstein från Stockholms universitet, som forskar i regelverk och etik kring AI. Glen Hodgson beskrev EU:s pågående arbete, bland annat med förslaget till etiska regler som nu är ute på remiss.

 

Både roboten Vera, roboten Sophia och mycket annan AI finns och används redan idag ute i företag och offentliga organisationer. Men hur kan man upphandla och skriva avtal om något som utvecklar sig själv, utan mänsklig inblandning. Hur skriver man en kravspec på ett rörligt mål? Detta och inte minst hantering av GDPR-krav i offentlig upphandling har varit föremål för ett mindre forskningsprojekt som Pernilla Norman har genomfört. Detta berättade hon om på seminariet, där hon också gav lite handfasta råd.

Vi är ännu bara i början av en spännande resa, där många frågor återstår att lösa. Så kan morgonens seminarium sammanfattas.

 

Tidigare nyheter

Pernilla Norman en av de 100 mäktigaste inom medtech 2019

  När MedTech Magazine presenterar listan på de 100 mäktigaste i medtechvärlden 2019 finns Pernilla med. Pernilla är både stolt och glad att vara med på listan. ”Det är ett spännande och utmanande område att forska och verka inom”, säger Pernilla som har jobbat...

läs mer

Nätverksmöte med NTK

Den 29 november pratar Pernilla Norman kring Dataskyddsförordningen på Nätverket för Telekomanvändares – NTKs nätverksmöte. Bland annat kommer Pernilla ta upp vad som hänt sedan den infördes och hur den påverkar telekom-, och voicelösningar.

läs mer